Οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν έντεκα άτομα για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι εμπλέκονται στις δύο βομβιστικές επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν σχεδόν 100 άνθρωποι κατά τη διάρκεια μιας τελετής στη μνήμη του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί.
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις πολύνεκρες εκρήξεις που σημειώθηκαν την Τετάρτη στην πόλη Κερμάν του νοτιοανατολικού Ιράν.
Το υπουργείο Πληροφοριών του Ιράν ανέφερε σήμερα ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας συνέλαβαν δύο άτομα στην Κερμάν που παρείχαν υποστήριξη σε δύο βομβιστές αυτοκτονίας. Άλλοι εννέα ύποπτοι συνελήφθησαν σε άλλες περιοχές του Ιράν.
Οι επιθέσεις στην Κερμάν ήταν οι χειρότερες που έχουν σημειωθεί στο Ιράν μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979. Ο ένας από τους βομβιστές ήταν Τατζίκος.
Τέλος, ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί είπε στο τηλεοπτικό του διάγγελμα ότι οι ιρανικές δυνάμεις «θα αποφασίσουν το πού και πότε θα αναλάβουν δράση».







