Al Jazeera: Ο επικεφαλής του γραφείου του Κατάρ, Ουάελ Νταχντού, έφυγε από τη Λωρίδα της Γάζας – Έχασε μέλη της οικογένειάς του και ο ίδιος τραυματίστηκε

Ο επικεφαλής του γραφείου στη Γάζα του δικτύου Al Jazeera του Κατάρ, ο Ουάελ Νταχντού, ο οποίος έχασε μέλη της οικογένειάς του και ο ίδιος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, έφυγε από το παλαιστινιακό έδαφος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι συνοδευόμενος από ένα μέλος της οικογένειάς του, ο Ουάελ Νταχντού έφυγε από τη Λωρίδα της Γάζας για την Αίγυπτο μέσω του συνοριακού σημείου διέλευσης της Ράφα, πριν μεταβεί στη Ντόχα όπου πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο χέρι μετά τον τραυματισμό του σε βομβαρδισμό. Εκεί θα συναντήσει τέσσερα από τα παιδιά του που έφθασαν στη Ντόχα την περασμένη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 53χρονος Νταχντού που έγινε η προσωποποίηση των Παλαιστινίων δημοσιογράφων που καλύπτουν τον πόλεμο στη Γάζα, έχασε τη σύζυγό του, δύο παιδιά του και ένα εγγόνι του σε πλήγμα στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσέιρατ, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, στα τέλη Οκτωβρίου. Πιο συγκεκριμένα, την 7η Ιανουαρίου, σε ισραηλινό πλήγμα σκοτώθηκε ο γιος του Χάμζα Νταχντού, που εργαζόταν εξίσου για το Al Jazeera. Ενώ και την επόμενη μέρα, άλλα δύο μέλη της οικογένειάς του, ο Μοχάμεντ και ο Άχμεντ Νταχντού σκοτώθηκαν επίσης.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με την Επιτροπή για την προστασία των δημοσιογράφων (CPJ), τουλάχιστον 82 δημοσιογράφοι και επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης έχουν σκοτωθεί μετά την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου. Μεταξύ αυτών, 75 είναι Παλαιστίνιοι, τέσσερις Ισραηλινοί και τρείς Λιβανέζοι.

 

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.