Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων από το ερχόμενο καλοκαίρι η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων.
Μιλώντας στο Bloomberg House στο Νταβός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Francine Lacqua της τηλεόρασης του Bloomberg, υπογράμμισε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής βρίσκονται «στον σωστό δρόμο», αναφορικά με αγώνα τους να τιθασεύσουν τις τιμές καταναλωτή και ότι είναι ο ρόλος τους τέτοιος, ώστε να πουν τι είναι πιθανό να συμβεί.
«Θα έλεγα ότι είναι επίσης πιθανό», δήλωσε η Λαγκάρντ, προσθέτοντας:
«Αλλά πρέπει να είμαι επιφυλακτική, διότι λέμε επίσης ότι εξαρτόμαστε από τα δεδομένα και ότι υπάρχει ακόμη ένα επίπεδο αβεβαιότητας και ορισμένοι δείκτες που δεν έχουν εδραιωθεί στο επίπεδο όπου θα θέλαμε να τους δούμε».







