Η Γαλλία θα επιτύχει τον στόχο του 2% των δαπανών του ΝΑΤΟ το 2024

Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Σεμπαστιάν Λεκορνού δήλωσε σήμερα ότι η χώρα αναμένεται να επιτύχει τον στόχο να δαπανά το 20% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της για την άμυνα, που έχει τεθεί από τον Οργανισμό Βορειοατλαντικού Συμφώνου, το 2024.

Ο νέος προϋπολογισμός της Γαλλίας προέβλεπε ότι ο στόχος του 2% του ΑΕΠ για την άμυνα θα επιτευχθεί το 2025, αλλά η χώρα αύξησε σημαντικά τις προβλεπόμενες αμυντικές δαπάνες της στο νόμο για τον στρατιωτικό προγραμματισμό της περιόδου 2024-2030, ανεβάζοντάς τες στα 413 δισεκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα επτά χρόνια.

Νωρίτερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι 18 από τα 31 μέλη της συμμαχίας πρόκειται να επιτύχουν τον στόχο των αμυντικών δαπανών 2% του ΑΕΠ το 2024.

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.