Η Ρωσία καλεί την Ισραηλινή Πρέσβειρα για τα σχόλια περί Ολοκαυτώματος

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ότι κάλεσε τη νεοδιορισθείσα πρέσβειρα του Ισραήλ Σιμόνα Χαλπερίν για τα σχόλια που έκανε περί ολοκαυτώματος σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Kommersant.

Η Χαλπερίν δήλωσε στη ρωσική εφημερίδα ότι “δεν καταλαβαίνει πραγματικά” γιατί ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ “υποβαθμίζει τη σημασία” του Ολοκαυτώματος. Επίσης, καυτηρίασε την αντίδραση της Ρωσίας στη σύγκρουση του Ισραήλ με τη Χαμάς, λέγοντας ότι η Μόσχα “δεν υποστηρίζει τον αγώνα του Ισραήλ κατά της τρομοκρατίας” και ότι “στρώνει το κόκκινο χαλί” για τα μέλη της Χαμάς.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι τα σχόλια της Χαλπερίν είναι “απαράδεκτα” και ότι “διαστρεβλώνουν τις προσεγγίσεις της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής και τις ιστορικές πραγματικότητες”. Πρόσθεσε ότι οι δηλώσεις της αποτελούν μια “εξαιρετικά αποτυχημένη έναρξη μιας διπλωματικής αποστολής, η οποία θα έπρεπε να αποσκοπεί στην ανάπτυξη διμερών σχέσεων προς το συμφέρον των λαών των δύο χωρών”.

 

 

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.