Του Σάββα Παυλίδη
Δίχως να στηθούν κάλπες ολοκληρώθηκε το 4ημερο θρίλερ στο τέταρτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, το οποίο αντί εν τέλει να λύσει προβλήματα και να χαράξει δρόμους, δημιούργησε βαθύτερη εσωστρέφεια και νέα μέτωπα.
Σύνεδροι και μέλη έλαβαν την απόφαση πως το κόμμα δεν πρέπει να κινηθεί προς αλληλοσπαραγμό αλλά να επικεντρωθεί στην πορεία προς στις ευρωεκλογές. Στόχος να αυξήσει τα ποσοστά του συντάσσοντας ένα ισχυρό μέτωπο, απέναντι στην πολιτική κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κάτι φυσικά που με βάση όσα έλαβαν χώρα στο κλειστό του Ταε Κβο Ντο, μοιάζει προς το παρόν άπιαστο όνειρο για την αξιωματική αντιπολίτευση.
Αυτό διότι άπαντες διακρίνουν πλέον έναν ΣΥΡΙΖΑ βαθιά πληγωμένο και χωρισμένο σε δύο στρατόπεδα εκείνο του Στέφανου Κασσαλάκη και τη Όλγας Γεροβασίλη. Ή καλύτερα εκείνο του νυν προέδρου και αυτό του πρώην προέδρου, αφού αυταπόδεικτα ο Αλέξης Τσίπρας αποτελεί μέρος της εξίσωσης, βάζοντας τέλος την πολιτική απομόνωση στην οποία είχε εισέλθει.
Σχετικά με το ποιο κέρδισαν και ποιοι έχασαν κατά τη διάρκεια της δαιδαλώδους διαδικασίας, Σωκράτης Φάμελλος, Νίκος Παππάς, και Γιώργος Τσίπρας (η πρόταση των οποίων να μην γίνουν εκλογές πέρασε από την πλειοψηφία), συμπεριλαμβάνονται στη λίστα όσων βγήκαν κερδισμένοι
Στους νικητές τοποθετείται φυσικά και ο Στέφανος Κασσελάκης που παραμένει πρόεδρος δίχως να χρειαστεί νέα διαδικασία. Μάλιστα εισέπραξε από το κοινό των μελών και των συνέδρων μία εγκάρδια υποστήριξη, την ώρα που στελέχη που τοποθετήθηκαν εναντίον του, αποδοκιμάστηκαν έντονα.
Αντιθέτως, στους ηττημένους του 4ημέρου συγκαταλέγεται ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πρότεινε εκλογές, δίχως όμως η πρόταση του να γίνει εν τέλει δεκτή. Οι σύνεδροι με τη στάση τους απέρριψαν την εναλλακτική του πρώην πρωθυπουργού, δείχνοντας την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του νυν προέδρου.
Όλα αυτά όσο ο Αλέξης Τσίπρας αμφισβητεί πλέον ανοιχτά τον Στέφανο Κασσελάκη, γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά για το κατά πόσο οι δύο άνδρες από σήμερα θα μπορούν να βρίσκονται κάτω από την ίδια πολιτική στέγη.
«Ο Αλέξης Τσίπρας ό,τι είχε να πει το είπε στη δήλωσή του. Όλοι θα κριθούν από τα αποτελέσματα», ήταν το σχόλιο του περιβάλλοντος του πρώην Πρωθυπουργού μετά τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την απόφαση του συνεδρίου, σύμφωνα με την ΕΡΤ.







