Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Λευκορωσίας και πρώτος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Viktor Gulevich δήλωσε σε ανάρτηση στο Telegram, ότι η Λευκορωσία δίνει μεγάλη προσοχή στην ετοιμότητα μάχης σε σχέση με τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της χώρας.
“Στις σημερινές επιδεινωμένες συνθήκες της στρατιωτικής και πολιτικής κατάστασης, οι ένοπλες δυνάμεις δίνουν μεγάλη προσοχή στη διατήρηση υψηλού επιπέδου ετοιμότητας μάχης και κινητοποίησης”, σημείωσε.
Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας ανακοίνωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας έχουν αρχίσει να ελέγχουν την ετοιμότητα μάχης των σχηματισμών και των στρατιωτικών μονάδων, ενώ προγραμματίζεται η μετακίνηση στρατιωτικού εξοπλισμού. “Το προσωπικό θα πρέπει να μετακινηθεί στις καθορισμένες περιοχές και να πραγματοποιήσει μια σειρά ασκήσεων και ασκήσεων, συμπεριλαμβανομένων των πραγματικών πυρών”.







