Η Νότια Κορέα ανησυχεί εν μέσω “κλιμακούμενων εντάσεων” στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Νότιας Κορέας Λιμ Σου-Σέοκ δήλωσε την Τρίτη ότι η κυβέρνησή του έχει “σοβαρή ανησυχία” για τις πρόσφατες επιθετικές ενέργειες εναντίον στρατιωτικού πλοίου ανεφοδιασμού των Φιλιππίνων ενώ περνούσε στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και τα πυρά με κανόνια νερού από τις κινεζικές ναυτικές αρχές.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι “τέτοιες ενέργειες αυξάνουν τις εντάσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, μια σημαντική διεθνή οδό ναυσιπλοΐας που χρησιμοποιείται από όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κορέας, και υπονομεύουν τη διατήρηση της ειρήνης, της σταθερότητας, της ασφάλειας και της βασισμένης σε κανόνες θαλάσσιας τάξης”.

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο στρατός των Φιλιππίνων δήλωσε ότι το πλοίο ανεφοδιασμού του δέχθηκε επίθεση με κανόνι νερού από την κινεζική ακτοφυλακή, προκαλώντας σοβαρές ζημιές και θύματα, αντιπροσωπεύοντας την έκτη σύγκρουση που έχει σημειωθεί τους τελευταίους οκτώ μήνες.

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.