Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν κατά την πρόσφατη τηλεφωνική τους συνομιλία ότι η μόνη βιώσιμη επιλογή για την εξουδετέρωση των εναπομεινάντων ταγμάτων της Χαμάς στη Ράφα είναι η εκτέλεση μιας χερσαίας επιχείρησης στην περιοχή.
“Έχουμε μια διαφωνία με τους Αμερικανούς σχετικά με την ανάγκη να εισέλθουμε στη Ράφα … Κατέστησα σαφές στον πρόεδρο στη συνομιλία μας, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι είμαστε αποφασισμένοι να ολοκληρώσουμε την εξουδετέρωση αυτών των ταγμάτων στη Ράφα”, δήλωσε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Κνεσέτ σήμερα Τρίτη.
Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των Ηνωμένων Πολιτειών Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε χθες ότι ο Μπάιντεν απορρίπτει αυτόν τον “αχυράνθρωπο”.







