Πούτιν: Τα πλήγματα στην ενέργεια της Ουκρανίας είναι «μέρος της αποστρατιωτικοποίησης»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, ότι η στοχοποίηση των ενεργειακών εγκαταστάσεων της Ουκρανίας αποτελεί “μέρος της αποστρατιωτικοποίησης”.

“Θέλω να τονίσω ότι για ανθρωπιστικούς λόγους δεν πραγματοποιήσαμε επιθέσεις τον χειμώνα. Δεν θέλαμε να αφήσουμε κοινωνικά ιδρύματα, νοσοκομεία και άλλες εγκαταστάσεις χωρίς παροχή ενέργειας”, ανέφερε λεπτομερώς ο επικεφαλής του κράτους. Ωστόσο, ο Πούτιν υποστήριξε ότι τώρα, η Μόσχα “αναγκάστηκε” να επιτεθεί στις ενεργειακές εγκαταστάσεις του Κιέβου, καθώς η άλλη πλευρά χτυπούσε και τον ενεργειακό της τομέα.

Εν τω μεταξύ, σχολιάζοντας την ειρηνευτική σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία που θα πραγματοποιηθεί στην Ελβετία, τον Ιούνιο, ο Λουκασένκο δήλωσε ότι χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας στην εκδήλωση, “είναι δυνατόν να συμφωνηθεί μόνο η κλιμάκωση”. Ο Πούτιν διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία δεν έχει παραιτηθεί από την εξεύρεση μιας “ειρηνικής λύσης” στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.