Επιτάχυνση της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και επανεξέταση του πλαισίου για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις το φθινόπωρο, ύστερα από διάλογο με την αγορά ανήγγειλε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σήμερα στο 2ο συνέδριο Real Estate που διοργανώνει ο όμιλος REAL Group.
«Η κυβέρνηση», τόνισε, «έχει ξεκινήσει την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Μέσω αυτής μπορούν να γίνουν επενδύσεις που θα ωφελήσουν το Δημόσιο και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Η ΕΤΑΔ μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτό. Έχουμε μείνει πίσω και πρέπει να τρέξουμε πολύ περισσότερο».
Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας εντάσσεται στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την τόνωση της αγοράς ακινήτων, που έχουν ήδη υιοθετηθεί και περιλαμβάνουν τη μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 35%, την αναστολή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές η οποία έχει επεκταθεί μέχρι το τέλος του 2025, την κατάργηση του φόρου γονικών παροχών-δωρεών έως τις 800 χιλ. ευρώ για συγγενείς 1ου βαθμού, τα προγράμματα Εξοικονομώ, μέσω των οποίων έχουν πέσει στην αγορά πάνω από 2 δισ. ευρώ τα τελευταία χρόνια. Επίσης την αύξηση της έκπτωσης φόρου για δαπάνες ενεργειακής, λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης κτιρίων αλλά και την προώθηση μεγάλων real estate επενδύσεων με πιο εμβληματική από αυτές, το Ελληνικό. Ο υπουργός επεσήμανε εξάλλου ότι η αγορά έχει ωφεληθεί και από τα αποτελέσματα της προσέλκυσης επενδύσεων από διεθνείς κολοσσούς (Amazon, Google, Pfizer, Microsoft, CISCO), καθώς και αυτές έχουν μία διάσταση real estate.







