Αύξηση 0,2% των τιμών παραγωγού στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Απρίλιο

Ο γενικός πληθωρισμός για τα αγαθά που βγαίνουν από τα εργοστάσια στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 0,2% τον Απρίλιο, ανέφερε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας (ONS) στην έκθεσή της. Σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2023, το ποσοστό ενισχύθηκε κατά 1,1%.

Εν τω μεταξύ, οι τιμές παραγωγικών συντελεστών αυξήθηκαν κατά 0,6% σε σύγκριση με τον Μάρτιο και κατά 1,6% σε ετήσια βάση.

Από τις δέκα ομάδες προϊόντων που περιλαμβάνονται στον Δείκτη Τιμών Παραγωγού (PPI), έξι παρουσίασαν αύξηση του ετήσιου πληθωρισμού τον Απρίλιο του 2024. Τη μεγαλύτερη συμβολή είχαν τα διυλισμένα πετρελαιοειδή και οι λοιπές εκροές, με συνεισφορά 2,46 και 1,02 ποσοστιαίες μονάδες αντίστοιχα.

Τον ίδιο υπό αναφορά μήνα, ο πληθωρισμός των τιμών παραγωγού εισροών επηρεάστηκε από δέκα ομάδες προϊόντων, εκ των οποίων οι τέσσερις είχαν πτωτική συμβολή στον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού.

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.