Το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου κατήγγειλε την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να προσθέσουν 37 κινεζικές επιχειρήσεις σε κατάλογο εμπορικών περιορισμών λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.
Το Πεκίνο “αντιτίθεται σθεναρά σε αυτό”, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, επιμένοντας ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα, η Ουάσινγκτον “υπερέβαλε την έννοια της εθνικής ασφάλειας”, κάνοντας κατάχρηση των μέτρων ελέγχου των εξαγωγών. Ο εκπρόσωπος παρατήρησε ακόμη ότι η κίνηση αυτή “βλάπτει σοβαρά τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των εταιρειών” και επηρεάζει τη σταθερότητα των παγκόσμιων βιομηχανικών και εφοδιαστικών αλυσίδων.
Η Κίνα κάλεσε τις ΗΠΑ να σταματήσουν αμέσως τις “λανθασμένες πρακτικές” τους, προσθέτοντας ότι θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να “διασφαλίσει τα δικαιώματά της”.







