Ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών Shunichi Suzuki εξέφρασε την “έντονη” ανησυχία του για τις αρνητικές πτυχές του αδύναμου γεν, αφού δήλωσε ότι η υποτίμηση έχει τόσο αρνητικές όσο και θετικές επιπτώσεις.
Τόνισε ότι θα αναλάβει μια “ενδελεχή απάντηση” στην αγορά συναλλάγματος (FX), καθώς συνεχίζει να επιβλέπει και να αναλύει τις επιπτώσεις της αγοράς στην οικονομία και τα μέσα διαβίωσης της Ιαπωνίας. Επανέλαβε ότι οι ταχείες κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος είναι ανεπιθύμητες, τονίζοντας τη σημασία των σταθερών κινήσεων των νομισμάτων.
Ο Suzuki πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της χώρας “προσπαθεί να μετριάσει τις αρνητικές επιπτώσεις του αδύναμου γιεν μέσω μέτρων για την προώθηση μισθολογικών αυξήσεων”.







