Ο Μπλίνκεν επιβεβαιώνει την έγκριση του προέδρου για χρήση αμερικανικών όπλων στη Ρωσία

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αντονι Μπλίνκεν επιβεβαίωσε επίσημα σήμερα ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενέκρινε τη χρήση των όπλων της Ουάσινγκτον από το Κίεβο για τις επιθέσεις του στο ρωσικό έδαφος.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του ΝΑΤΟ στην Πράγα, ο Μπλίνκεν τόνισε ότι η κίνηση της Ουάσινγκτον δείχνει την “συνειδητή αποφασιστικότητά” της να παράσχει στην Ουκρανία “ό,τι χρειάζεται” για να αμυνθεί κατά της ρωσικής “επίθεσης”.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, η Γερμανία έδωσε επίσης το πράσινο φως στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τα όπλα της για να αποκρούσει τις ρωσικές επιθέσεις “ιδιαίτερα στην περιοχή του Χάρκοβο” και “σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο”.

Ο Ρώσος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε ότι η χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς κατά της Ρωσίας θα μπορούσε να προκαλέσει άμεση σύγκρουση με το ΝΑΤΟ.

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.