Γέλεν: Νέοι δασμοί σε κινεζικά αγαθά στρατηγικής σημασίας

Η υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζάνετ Γέλεν υποστήριξε την απόφαση της χώρας της να εισαγάγει νέους δασμούς σε ορισμένα αγαθά από την Κίνα, χαρακτηρίζοντάς την “εξαιρετικά στρατηγική”.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Ατλάντα της Τζόρτζια, η Γέλεν επέμεινε ότι η Ουάσινγκτον δεν θα επιτρέψει στην Κίνα να “θέσει εκτός λειτουργίας“ νέες αμερικανικές εταιρείες που παράγουν ενεργειακά αγαθά. Πρόσθεσε ότι, αυτή τη στιγμή, θα ήταν “ακατάλληλο” να αρθούν οι προαναφερθείσες κυρώσεις, καθώς το Πεκίνο “δεν έχει αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των ΗΠΑ”.

Επιπλέον, η Γέλεν μίλησε για το κόστος διαβίωσης, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν το γνωρίζει και “έχει καταστήσει την οικονομική βιωσιμότητα κορυφαία προτεραιότητα”.

 

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.