Το ιαπωνικό γεν συνέχισε να εξασθενεί έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων σήμερα, αγγίζοντας το χαμηλό σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών έναντι του αμερικανικού δολαρίου, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) της Ιαπωνίας συρρικνώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο κατά το πρώτο τρίμηνο, γεγονός που φαίνεται να μετριάζει τις ελπίδες για πιθανή αύξηση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Ιαπωνίας.
Το δολάριο κέρδισε 0,31% έναντι του ιαπωνικού γεν, πουλώντας στα 161,3765 στις 8:40 π.μ. ώρα Ελλάδας, το υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 1986.
Παράλληλα, το ευρώ σημείωσε άνοδο 0,58% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα, αλλάζοντας χέρια για 173,3685, το υψηλότερο σημείο του από το 1992, στον απόηχο των πρόωρων εκλογών στη Γαλλία. Η στερλίνα σημείωσε άνοδο 0,44% έναντι του γεν, πηγαίνοντας στα 204,3490, το υψηλότερο επίπεδό της από το 2008







