FOMC: Εάν ο πληθωρισμός παραμείνει, τα επιτόκια ίσως χρειαστεί να αυξηθούν

Τα πρακτικά της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (FOMC) από την τελευταία συνεδρίαση πολιτικής στις 11-12 Ιουνίου, έδειξαν ότι “αρκετά” μέλη του διοικητικού συμβουλίου σημείωσαν ότι εάν ο πληθωρισμός συνεχίσει να προσγειώνεται σε “υψηλά επίπεδα” ή να πηγαίνει ανοδικά, το “ομοσπονδιακό επιτόκιο κεφαλαίων ίσως χρειαστεί να αυξηθεί” και πάλι.

Επίσης, “αρκετοί συμμετέχοντες” ανέφεραν κινδύνους εάν οι αποφάσεις λαμβάνονται με μια “απομάκρυνση από τις μακροπρόθεσμες προσδοκίες για τον πληθωρισμό”.

Ωστόσο, η “συντριπτική πλειοψηφία” των αξιωματούχων της Fed έκρινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ότι η οικονομική ανάπτυξη “φαίνεται να ψύχεται σταδιακά” και διαβεβαίωσε ότι “η τρέχουσα στάση πολιτικής” είναι “περιοριστική”.

“Αρκετοί συμμετέχοντες παρατήρησαν ότι η νομισματική πολιτική θα πρέπει να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε απροσδόκητη οικονομική αδυναμία”, προκύπτει από το έγγραφο.

 

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.