Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς δήλωσε ότι η χώρα του πρέπει να συνεχίσει τον πόλεμο κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας “μέχρι να επιτευχθεί η νίκη”.
“Η Χαμάς καταρρέει και εκλιπαρεί για κατάπαυση του πυρός. Αυτή είναι η στιγμή να σφίξουμε το λαιμό μέχρι να συντρίψουμε και να σπάσουμε τον εχθρό”, ανέφερε ο Σμότριχ στο X, πρώην Twitter. Επισήμανε ότι θα ήταν “παράλογο” να σταματήσουν οι μάχες τώρα, “πριν από το τέλος” και να αφήσουμε τη Χαμάς “να συνέλθει για να μας πολεμήσει ξανά”.
Τα σχόλια του Σμότριτς έρχονται μετά από δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι η Χαμάς έδωσε την αρχική έγκριση στη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και ομηρίας που παρουσίασε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν.







