Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να δημιουργήσει ένα νέο ρόλο στην Ουκρανία

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να δημιουργήσει ένα νέο ρόλο στο Κίεβο, σύμφωνα με πηγές των ΗΠΑ και της συμμαχίας που επικαλείται η Wall Street Journal .

Συγκεκριμένα, η κίνηση αυτή θα περιλαμβάνει τον ορισμό ενός ανώτερου πολιτικού αξιωματούχου στο Κίεβο στο πλαίσιο μιας επιχείρησης με την ονομασία Security Assistance and Training for Ukraine που επιδιώκει να μεταφέρει την ευθύνη που κατέχει ο αμερικανικός στρατός από τον Φεβρουάριο του 2022 στη συμμαχία σε ένα πιθανό σενάριο όπου ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιστρέφει στον Λευκό Οίκο.

Επιπλέον, το ΝΑΤΟ θα ξεκινήσει μια νέα διοίκηση στο Βισμπάντεν της Γερμανίας για να συντονίζει την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού και την εκπαίδευση των ουκρανικών στρατευμάτων.

Ένας πρώην πρέσβης των ΗΠΑ δήλωσε ότι “ένας μεγάλος λόγος για την αλλαγή είναι να διασφαλιστεί από τον Τραμπ η προσπάθεια βοήθειας προς την Ουκρανία”. “Αντί η Ουάσινγκτον να είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση της εκπαίδευσης και της βοήθειας, το ΝΑΤΟ θα είναι υπεύθυνο. Έτσι, ακόμη και αν οι ΗΠΑ μειώσουν ή αποσύρουν την υποστήριξη της προσπάθειας, αυτή δεν θα εξαλειφθεί”.

 

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.