World Bank: Η Ελλάδα 2η παγκοσμίως στις βέλτιστες διαγωνιστικές διαδικασίες μέσω ΣΔΙΤ

Η Ελλάδα έχει επιτύχει ένα σημαντικό ορόσημο στις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), εξασφαλίζοντας τη δεύτερη υψηλότερη κατάταξη παγκοσμίως για τις ανταγωνιστικές της διαδικασίες.

Η αναγνώριση προέρχεται από την έκθεση «Benchmarking Infrastructure Development 2024» της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Μονάδα Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών έχει αναπτύξει καινοτόμους τρόπους χρηματοδότησης των έργων. Η συμμετοχή Ευρωπαϊκών Τραπεζών (EIB, EBRD) στη χρηματοδότηση των έργων, η μίξη ευρωπαϊκών και ιδιωτικών πόρων και η αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων, αποτελούν δοκιμασμένες βέλτιστες πρακτικές, αναδεικνύοντας την χώρα μας ως μία από τις πλέον καινοτόμες χώρες στη χρηματοδότηση έργων ΣΔΙΤ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης , έδωσε έμφαση στα κριτήρια αξιολόγησης της έκθεσης, τα οποία περιλαμβάνουν τη διασφάλιση θεμιτού ανταγωνισμού, την οικονομική αποδοτικότητα των έργων και τη διαφάνεια στη διαδικασία υποβολής προσφορών. Εξέφρασε υπερηφάνεια για την παγκόσμια ηγεσία της Ελλάδας, αποδίδοντάς την στις αποτελεσματικές πολιτικές της κυβέρνησης και στη δέσμευση για οικονομική ανάπτυξη.

Η αναγνώριση της Παγκόσμιας Τράπεζας ακολουθεί μια σειρά θετικών αξιολογήσεων για την οικονομική πρόοδο της Ελλάδας από το 2019 από διεθνείς και ευρωπαϊκούς θεσμούς. Αυτό το τελευταίο επίτευγμα εδραιώνει περαιτέρω τη φήμη της Ελλάδας ως ευνοϊκού προορισμού για επενδύσεις και ανάπτυξη υποδομών.

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.