Η Κίνα προτίθεται να επενδύσει 142 δισ. δολάρια σε κεφάλαια για έξι κύριες τράπεζες

Η κινεζική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να διαθέσει ένα τρισεκατομμύριο γιουάν, ή περίπου 142 δισεκατομμύρια δολάρια, σε κεφάλαια για να βοηθήσει τις έξι μεγάλες τράπεζες της χώρας να ενισχύσουν την ικανότητά τους και, ως εκ τούτου, να βοηθήσουν την ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας, ανέφερε η εφημερίδα South China Morning Post (SCMP).

Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα, η ηγεσία εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει 100 δισεκατομμύρια γιουάν σε καθεμία από αυτές τις έξι τράπεζες – Βιομηχανική και Εμπορική Τράπεζα της Κίνας, China Construction Bank, Αγροτική Τράπεζα της Κίνας, Τράπεζα της Κίνας, Τράπεζα Επικοινωνιών και Ταχυδρομική Τράπεζα Ταμιευτηρίου της Κίνας – πιθανότατα μέσω νέων ειδικών κρατικών ομολόγων.

Η έκθεση ήρθε αφού η Κίνα παρουσίασε δύο νέες δέσμες μέτρων για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης και της απασχόλησης της χώρας.

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.