Ο αναπληρωτής επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Σαΐχ Ναΐμ Κασέμ, ορκίστηκε σήμερα ότι η μαχητική οργάνωση θα συνεχίσει την αντίσταση κατά του ισραηλινού στρατού και των Ηνωμένων Πολιτειών.
Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του τη Δευτέρα, ο Qassem κατηγόρησε το Ισραήλ ότι διαπράττει σφαγές και στοχοποιεί αμάχους στις στρατιωτικές του ενέργειες, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ είναι συνένοχες σε αυτές τις πράξεις μέσω της ακλόνητης υποστήριξής τους προς το Ισραήλ. Παρά τις προκλήσεις, ο Qassem διαβεβαίωσε ότι η Χεζμπολάχ θα συνεχίσει το τζιχάντ της και θα διατηρήσει τους στόχους της.
Διαβεβαίωσε επίσης ότι η ομάδα δεν επηρεάζεται από τη δολοφονία του Νασράλα. Παρά τις απώλειες διοικητών και τις επιθέσεις με τηλεειδοποιητές, πρόσθεσε, η Χεζμπολάχ θα συνεχίσει όπως πριν.
Χεζμπολάχ: Χερσαία εισβολή του Ισραήλ: Οι δυνάμεις είναι έτοιμες για ισραηλινή χερσαία εισβολή
Ο αναπληρωτής επικεφαλής της Χεζμπολάχ δήλωσε επίσης ότι η ομάδα είναι έτοιμη για οποιαδήποτε χερσαία εισβολή από το Ισραήλ. Η παρατήρηση αυτή έρχεται λίγα λεπτά μετά τη δημοσιοποίηση νέας έκθεσης που υποστηρίζει ότι το Ισραήλ έχει ήδη πραγματοποιήσει στοχευμένες επιδρομές στο νότιο Λίβανο.
Ο Qassem τόνισε την ετοιμότητα της Χεζμπολάχ, δηλώνοντας: «Είμαστε προετοιμασμένοι και θα είμαστε νικητές στο τέλος της ημέρας». Ισχυρίστηκε επίσης ότι η Χεζμπολάχ έχει πλήξει ισραηλινούς στόχους που βρίσκονται 150 χιλιόμετρα εντός του ισραηλινού εδάφους.
Ο αναπληρωτής Qassem, περιέγραψε τις τρέχουσες επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για τη συνέχιση της μάχης της κατά του Ισραήλ, δηλώνοντας ότι η ομάδα «κάνει το ελάχιστο» προς το παρόν, αλλά είναι προετοιμασμένη για κλιμάκωση.







