Υπάρχει πιθανότητα η Βόρεια Κορέα να πραγματοποιήσει την έβδομη πυρηνική δοκιμή της μετά τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου, δήλωσε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (NIS) της Νότιας Κορέας στην Επιτροπή Πληροφοριών του κοινοβουλίου.
Η υπηρεσία ανέφερε ότι η Πιονγκγιάνγκ εξετάζει και άλλες επιλογές, όπως η δοκιμή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM). Πρόσθεσε ότι οι πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί δείχνουν ότι η Βόρεια Κορέα κατέχει περίπου 70 κιλά πλουτωνίου και απροσδιόριστη, αλλά αξιοσημείωτη ποσότητα εξαιρετικά εμπλουτισμένου ουρανίου (HEU), αρκετή για την παραγωγή τουλάχιστον δέκα πυρηνικών όπλων.
Σχολιάζοντας το χρονοδιάγραμμα της πιθανής δοκιμής, ο εκπρόσωπος Lee Seong-Kweun, ο οποίος παρακολούθησε τη συνεδρίαση, δήλωσε ότι «εξωτερικά, μπορεί να ερμηνευτεί ως μια κίνηση συνειδητή των ΗΠΑ ενόψει των προεδρικών εκλογών, ενώ εσωτερικά φαίνεται να είναι μια προσπάθεια να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη του πληθυσμού εν μέσω της εξαιρετικά άσχημης οικονομικής κατάστασης».







