Ισραηλινός ΥΠΕΞ: Η Χεζμπολάχ θα συνεχίσει να πληρώνει βαρύ τίμημα

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατζ δήλωσε μετά τις χθεσινοβραδινές επιθέσεις στο Λίβανο ότι η Χεζμπολάχ «πλήρωσε και θα συνεχίσει να πληρώνει βαρύ τίμημα για τις επιθέσεις της στο βόρειο Ισραήλ και τις πυραυλικές επιθέσεις της».

Ο Κατζ κοινοποίησε μια φωτογραφία σε ανάρτηση στο Χ που δείχνει φλόγες στη Βηρυτό που προκλήθηκαν από το χτύπημα του ισραηλινού στρατού, το οποίο, όπως υποστηρίζει ο Κατζ, είχε στόχο «την οικονομική υποδομή της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό». Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) αποκάλυψαν στο κανάλι τους στο Telegram ότι μαχητικά αεροσκάφη της πολεμικής τους αεροπορίας επιτέθηκαν σε χώρους όπου η στρατιωτική πτέρυγα της Χεζμπολάχ διατηρούσε κεφάλαια «που χρησιμοποιούνταν για τρομοκρατικές δραστηριότητες».

Νωρίτερα σήμερα, αναφέρθηκε ότι το Ισραήλ έδωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες τους όρους του για τον τερματισμό της σύγκρουσης με τον Λίβανο με διπλωματικό τρόπο, με το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να παραδίδει το έγγραφο στον Λευκό Οίκο την περασμένη εβδομάδα.

 

 

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.