Πολεμικό κλίμα επικρατεί για άλλη μία φορά στον ΣΥΡΙΖΑ, με την πλειοψηφία των «87» να αποκλείει με κάθε επισημότητα την υποψηφιότητα Κασσελάκη στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, αφού ανακήρυξε τους Απόστολο Γκλέτσο, Παύλο Πολάκη, Σωκράτη Φάμελλο και Νικόλα Φαραντούρη ως υποψηφίους προέδρους.
Από την άλλη ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αναγνωρίζει την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, για την διαγραφή του από τις υποψηφιότητες για την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πηγές από το περιβάλλον του Κασσελάκη σχολιάζουν ότι «όσο κι αν επιμένει η ευκαιριακή πλειοψηφία στην Πολιτική Γραμματεία, το συνέδριο ήταν και παραμένει το ανώτατο όργανο και το μόνο αρμόδιο για να αποφασίσει τις υποψηφιότητες για την προεδρία».
Επισημαίνουν δε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι υποψήφιος Πρόεδρος.
«Ραντεβού στο συνέδριο για την αποκατάσταση της δημοκρατίας» τονίζουν.
Ο ίδιος σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνει λόγο για «δύο σταθμούς», το επόμενο Σαββατοκύριακο με την εκλογή συνέδρων και το μεθεπόμενο, οπότε θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο.
Από την πλευρά τους, οι «87» έχουν στον έλεγχο τους την Κεντρική Επιτροπή και την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, προχώρησαν – εκτός από την ανακήρυξη των υποψηφίων προέδρων – και στην προκήρυξη «υβριδικού» συνεδρίου (δηλαδή και με συμμετοχή των συνέδρων μέσω zoom) – στο Gazi Live, για τις 8-10 Νοεμβρίου, με την εκτίμηση ότι θα ελέγξουν τους συσχετισμούς και θα «περάσουν» τον αποκλεισμό Κασσελάκη.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε εκ νέου την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του κόμματος. Την ίδια στιγμή, εγκρίθηκε η υποψηφιότητα των Απόστολου Γκλέτσου, Παύλου Πολάκη, Σωκράτη Φάμελλου, Νίκου Φαραντούρη, οι οποίοι είχαν υποβάλει τους φακέλους τους έως τις 24 Οκτωβρίου, οπότε και εξέπνεε η σχετική προθεσμία.







