Ο Κιμ αποκαλεί τον Γιουν της Ν. Κορέας «ανώμαλο άνθρωπο»

Ο ανώτατος ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν αποκάλεσε «ανώμαλο άνθρωπο» τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γιολ, μετά την προειδοποίηση του Γιουν για «αποφασιστική και συντριπτική» απάντηση σε περίπτωση που η Βόρεια Κορέα αποφασίσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.

«Η μαριονέτα Γιουν καυχήθηκε για συντριπτική αντίδραση στρατιωτικών μυών στο κατώφλι του κράτους που κατέχει πυρηνικά όπλα και ήταν μια μεγάλη ειρωνεία που προκάλεσε την υποψία ότι είναι ένας ανώμαλος άνθρωπος», δήλωσε ο Κιμ και πρόσθεσε ότι αν η Νότια Κορέα επιχειρήσει μια στρατιωτική επιχείρηση, η Βόρεια Κορέα “θα χρησιμοποιήσει χωρίς δισταγμό όλες τις επιθετικές δυνάμεις που διαθέτει, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών όπλων”, σύμφωνα με το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Κορέας (KCNA).

Ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας Κιμ Γιονγκ Χιουν διαμήνυσε νωρίτερα ότι δεν θα δείξει «κανένα έλεος» στις απειλές κατά της χώρας, ενώ τόνισε ότι η Βόρεια Κορέα θα αντιμετωπίσει μια «συντριπτική» απάντηση σε περίπτωση πρόκλησης.

Τα σχόλια έγιναν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Διοίκηση Συνδυασμένων Δυνάμεων Νότιας Κορέας-ΗΠΑ (CFC) στο Πιονγκτέκ, όπου επιβεβαίωσε εκ νέου την ισχυρή συμμαχία μεταξύ των δύο χωρών.

Ο διοικητής της CFC στρατηγός Paul LaCamera ενημέρωσε τον Κιμ, ο οποίος ζήτησε ενισχυμένη συνεργασία μεταξύ της CFC και της νεοϊδρυθείσας Στρατηγικής Διοίκησης της Νότιας Κορέας. Η νέα διοίκηση είναι κομβική για τα αμυντικά σχέδια της Νότιας Κορέας, τα οποία βασίζονται στις στρατιωτικές δυνατότητες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών δυνάμεων, για την αντιμετώπιση των βορειοκορεατικών απειλών.

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.