Ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού των Ηνωμένων Πολιτειών (PPI) για την τελική ζήτηση σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση αυξήθηκε 0,2% τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, αποκάλυψε στην έκθεσή του το Bureau of Labor Statistics. Ο αριθμός ήρθε σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις των ειδικών.
Ο μη προσαρμοσμένος δείκτης τελικής ζήτησης για το 12μηνο που έληξε τον Οκτώβριο αυξήθηκε κατά 2,4%. Ο δείκτης υπηρεσιών τελικής ζήτησης αυξήθηκε κατά 0,3% τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι τιμές των αγαθών τελικής ζήτησης την ίδια περίοδο αυξήθηκαν κατά 0,1%.
Ο ΔΤΚ εξαιρουμένων των τροφίμων, της ενέργειας και των εμπορικών υπηρεσιών αυξήθηκε κατά 0,3% τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο και κατά 3,5% σε ετήσια βάση.







