«Δεν θα φύγω από την χώρα» ξεκαθάρισε ο Στέφανος Κασσελάκης απαντώντας στις κατηγορίες του Παύλου Πολάκη – ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα μείνει στην Ελλάδα-, ενώ προανήγγειλε ότι εντός των επόμενων ημερών θα στραφεί εναντίον του και δικαστικά για όσα έχει πει για το “πόθεν έσχες του”.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει αποστασία από την δημοκρατία. Οι πράξεις της διεύθυνσης του κόμματος, τις τελευταίες 10 μέρες, είναι παράνομες. Από τους συνέδρους που απέκλεισαν, στη διαβλητή ψηφοφορία κ.ο.κ. Έχουμε πολλές αποδείξεις ότι κερδίσαμε το συνέδριο. Ήμασταν οι μόνοι που παρουσιάσαμε αριθμούς… Μιλάμε για μεγάλη πλειοψηφία που ήθελε να κριθώ στην κάλπη. Αυτό το κόμμα έχει δράσει παράνομα και πρέπει να κριθεί ανάλογα. Όσοι βουλευτές επιλέγουν να μείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποιούν ένα πραξικόπημα που έγινε, τον αποκλεισμό της βάσης» πρόσθεσε.
Σε συνέντευξη που έδωσε στον Alpha, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι το όνομα του κόμματος όπως και οι ιδρυτικές θέσεις θα αποφασιστούν με συμμετοχή του κόσμου που τον ακολουθεί.
Σε ερώτηση πάντως για το που θα κινείται ιδεολογικά το κόμμα δήλωσε ότι “θα κινείται στον προοδευτικό κεντροαριστερό χώρο”. Έδειξε να διεκδικεί ψηφοφόρους του μεσαίου χώρου που έχουν απογοητευτεί από την διακυβέρνηση Μητσοτάκη.
Επέμεινε στο «business friendly» κόμμα λέγοντας ότι «εννοεί την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας» και επισήμανε το “αντιδημοκρατικό” του αποκλεισμού του, επιμένοντας στις καταγγελίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, δήλωσε ότι “μετά από έναν χρόνο είναι πλέον πολύ σοφότερος”.







