Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ ανακοίνωσε ότι το νεοσύστατο Υπουργείο Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας των Ηνωμένων Πολιτειών, του οποίου θα ηγηθεί μαζί με τον Βιβέκ Ραμασβάμι, σχεδιάζει να καταστήσει όλες τις ενέργειές του, δημόσια προσβάσιμες στο διαδίκτυο.
«Μαζί, αυτοί οι δύο υπέροχοι Αμερικανοί θα ανοίξουν το δρόμο για την κυβέρνησή μου να διαλύσει την γραφειοκρατία, να περικόψει τους υπερβολικούς κανονισμούς, να μειώσει τις άσκοπες δαπάνες και να αναδιαρθρώσει τις Ομοσπονδιακές Υπηρεσίες», είπε ο Τραμπ σε δήλωση.
Ο Μασκ κάλεσε το κοινό να συνεισφέρει στις αποφάσεις του τμήματος, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να μοιράζονται αν πιστεύουν ότι βασικά προγράμματα περικόπτονται ή παραβλέπονται οι άσκοπες δαπάνες. Ανέφερε επίσης έναν «πίνακα κατάταξης» που θα τονίζει τις «πιο παράλογα ανούσιες» χρήσεις των φορολογικών χρημάτων, οι οποίες, όπως είπε, θα είναι και «τραγικές και διασκεδαστικές».
Τα σχόλιά του έγιναν αμέσως μετά την ανακοίνωση του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι διόρισε τον Μασκ και τον Ραμασβάμι να ηγηθούν του υπουργείου, επιφορτισμένοι με τη βελτίωση των κρατικών δαπανών.







