Ο επικεφαλής του Ιρανικού Στρατηγικού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων Καμάλ Χαραζί είπε στο Al Mayadeen σε συνέντευξη του, ότι η Τεχεράνη μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να αλλάξει το πυρηνικό της δόγμα, ειδικά εάν αντιμετωπίζει μια «υπαρξιακή απειλή».
Μιλώντας για την κατάσταση με το Ισραήλ, ο Kharrazi σημείωσε ότι ενώ το Ιράν δεν επιθυμεί να επεκτείνει τον πόλεμο στην περιοχή, είναι «πλήρως προετοιμασμένο» για αυτό. Διευκρίνισε ότι ενώ η χώρα δεν θα είχε κανένα πρόβλημα στη δημιουργία πυρηνικών όπλων αφού διαθέτει όλες τις απαραίτητες τεχνικές δυνατότητες, η Φάτβα (θρησκευτική απόφαση) που εξέδωσε ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ είναι το μόνο πράγμα που την εμποδίζει να το κάνει.
Ο Kharrazi συνέχισε λέγοντας ότι εάν οι δυτικές χώρες συνεχίσουν να αγνοούν τις ανησυχίες του Ιράν όσον αφορά την κυριαρχία της χώρας, η Τεχεράνη πιθανότατα θα ενισχύσει περαιτέρω το βεληνεκές πυραύλων της.







