Η Ουκρανία επέμεινε σταθερά ότι η Ρωσία «πρέπει να λογοδοτήσει» για τη φονική συντριβή ενός επιβατικού αεροσκάφους του Αζερμπαϊτζάν, μετά τις πληροφορίες ότι ένας ρωσικός πύραυλος αεράμυνας εμπλέκεται στο περιστατικό. Ο Andriy Yermak προσωπάρχης του προέδρου της Ουκρανίας, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και τόνισε ότι η Ρωσία πρέπει να φέρει την ευθύνη για την κατάρριψη του αεροσκάφους.
Νωρίτερα, ο Andrii Kovalenko από το Κέντρο Αντιμετώπισης Παραπληροφόρησης της Ουκρανίας υποστήριξε ότι τα συστήματα αεράμυνας της Ρωσίας προκάλεσαν ζημιές στο αεροσκάφος της Azerbaijan Airlines, οδηγώντας στη συντριβή του στο Καζακστάν.
Επιπλέον, ανώνυμοι αξιωματούχοι του Αζερμπαϊτζάν επιβεβαίωσαν στο πρακτορείο Anadolu ότι το αεροπλάνο χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο. Η συντριβή έχει εγείρει σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια των πολιτικών πτήσεων σε εμπόλεμες ζώνες.







