Τα μεγάλα χρηματιστήρια στην Ευρώπη διαπραγματεύτηκαν μεικτά στο άνοιγμα την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν μια νέα παρτίδα οικονομικών στοιχείων , τα οποία έδειξαν ότι το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου υποχώρησε 0,1% τον Οκτώβριο, ενώ το γερμανικό εμπορικό πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 13,4 δισ. ευρώ.
Σε άλλες ειδήσεις, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να μειώσει τα βασικά της επιτόκια κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας, με την Πρόεδρο της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ να συμμερίζεται ότι η οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή επιβραδύνθηκε το τρέχον τρίμηνο.
Ο DAX σημείωσε άνοδο 0,21% στο άνοιγμα. Στις 9:00 π.μ. CET, ο CAC 40 υποχώρησε 0,11%. Ο FTSE 100 και ο Euro Stoxx 50 ξεκίνησαν τη συνεδρίαση σταθερά.
Το ευρώ διαπραγματεύτηκε 0,07% κάτω από το δολάριο στις 8:59 ώρα Κ. Ευρώπης, πηγαίνοντας στο 1,04606. Την ίδια ώρα, η στερλίνα έχασε 0,33% έναντι του δολαρίου, πουλώντας στα 1,26272.







