Το Κόμμα Λαϊκής Εξουσίας (PPP) της Νότιας Κορέας αντιτάχθηκε επισήμως στην πρόταση μομφής κατά του προέδρου Γιουν Σεοκ Γιολ, μετά την αμφιλεγόμενη προσπάθεια κήρυξης στρατιωτικού νόμου.
Στη σημερινή συνεδρίαση οι νομοθέτες του PPP συμφώνησαν να απορρίψουν την πρόταση μομφής, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν χαρακτηρίσει την κήρυξη στρατιωτικού νόμου από τον Γιουν ως «πράξη εξέγερσης» και έχουν κινήσει διαδικασία μομφής. Ωστόσο, με 192 βουλευτές της αντιπολίτευσης στην Εθνοσυνέλευση, τουλάχιστον οκτώ μέλη του κυβερνώντος κόμματος θα πρέπει να υποστηρίξουν την πρόταση για να περάσει, καθώς μια πρόταση μομφής πρέπει να εγκριθεί από περισσότερα από τα δύο τρίτα των 300.
Νωρίτερα, εν μέσω της πολιτικής αναταραχής, ο υπουργός Άμυνας Κιμ Γιονγκ-Χιουν υπέβαλε την παραίτησή του μετά τις εκτεταμένες επικρίσεις για τους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με την κήρυξη του στρατιωτικού νόμου.







