Σμιχάλ: Το Κίεβο θα λάβει δάνειο $15 δισ. από τις ΗΠΑ, εξασφαλισμένο με ρωσικά περιουσιακά στοιχεία

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Ντένις Σμιχάλ, ανακοίνωσε σήμερα ότι η χώρα πρόκειται να λάβει δάνειο ύψους 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Ουάσινγκτον, το οποίο είναι εξασφαλισμένο με παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, μετά από συμφωνία που υπεγράφη με την Παγκόσμια Τράπεζα.

Το ποσό αυτό αποτελεί μέρος της συνεισφοράς των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων των Ηνωμένων Πολιτειών στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας G7 Extraordinary Revenue Acceleration (ERA) Loans, ενώ τα υπόλοιπα 30 δισεκατομμύρια δολάρια θα καλυφθούν από την G7 και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ευχαριστούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Παγκόσμια Τράπεζα για την εφαρμογή και υποστήριξη αυτής της πρωτοβουλίας, η οποία αναγκάζει τη Ρωσία να πληρώσει για την επιθετικότητά της κατά της Ουκρανίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός μέσω του Telegram.

Η Μόσχα έχει χαρακτηρίσει προηγουμένως το σχέδιο παράνομο, υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα που χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση του δανείου είναι «κλεμμένα».

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.