Τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη άνοιξαν σταθερά σε άνοδο τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, με την τελετή ορκωμοσίας να ξεκινά αργότερα σήμερα.
Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα, με τους μεγαλύτερους πολιτικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες του κόσμου να αναμένεται να συμμετάσχουν σε συζητήσεις.
Ο DAX της Φρανκφούρτης έμεινε σταθερός. Το CAC 40 προστέθηκε 0,11%. Ο FTSE 100 ήταν επίπεδος. Ο Euro Stoxx 50 σημείωσε άνοδο 0,14%.
Το ευρώ σκαρφάλωσε 0,37% έναντι του δολαρίου, πηγαίνοντας για 1,03138 στις 8:54 ώρα Κ. Ευρώπης. Η λίρα στερλίνα σημείωσε άνοδο 0,32% έναντι του δολαρίου, πουλώντας στα 1,22100.







