Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποκάλυψε ότι ζήτησε διαβουλεύσεις στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) σχετικά με τις πολιτικές της Κίνας στον τομέα της πνευματικής ιδιοκτησίας.
Ανέφερε ότι η Κίνα όρισε παγκόσμια ποσοστά δικαιωμάτων για βασικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας της ΕΕ χωρίς τη συγκατάθεση των κατόχων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, αναγκάζοντας τις εταιρείες τεχνολογίας της ΕΕ, ειδικά στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, να μειώσουν τα ποσοστά για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας τους και «παρέχοντας στους Κινέζους κατασκευαστές φθηνότερη πρόσβαση σε αυτές τις ευρωπαϊκές τεχνολογίες αθέμιτα».
Η ΕΕ ισχυρίστηκε ότι η πρακτική της Κίνας αντίκειται στους κανόνες του ΠΟΕ και αποφάσισε να κινήσει διαδικασία επίλυσης διαφορών αφού δεν μπόρεσε να επιλύσει το ζήτημα απευθείας με το Πεκίνο.
Εάν δεν βρεθεί λύση εντός 60 ημερών, η ΕΕ θα μπορούσε να καταφύγει στο να ζητήσει από επιτροπή του ΠΟΕ να εκδώσει απόφαση.







