Ο Ντε Γκίντος προειδοποιεί ότι δεν θα υπάρξουν νικητές στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-ΕΕ

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Λουίς ντε Γκίντος προειδοποίησε ότι δεν θα υπάρξουν νικητές σε έναν ενδεχόμενο εμπορικό πόλεμο μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσθέτοντας ότι «όλοι θα χάσουν» ως αποτέλεσμα της χαμηλότερης οικονομικής δραστηριότητας.

Σε συνέντευξή του στον ισπανικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό RTVE, ο κεντρικός τραπεζίτης τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα πρέπει να είναι «προσεκτικοί και έξυπνοι» όταν κάνουν δηλώσεις σχετικά με την πιθανή αντίδραση στους δασμούς στα προϊόντα της ΕΕ και στους παγκόσμιους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου που ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, καθώς «οι αρχικές ανακοινώσεις μερικές φορές δεν υλοποιούνται».

Ωστόσο, ο Ντε Γκίντος προειδοποίησε ότι η κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία είναι «εξαιρετικά αβέβαιη» και «η πιο περίπλοκη από την εποχή του COVID» μετά την «αλλαγή παραδείγματος» στην κορυφαία οικονομία του κόσμου.

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.