Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το πρωί το 3ο Γυμνάσιο Ζωγράφου, ένα από τα 431 δημόσια σχολεία που ανακαινίζονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου». Στόχος είναι τα σχολεία να είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Κατά την επίσκεψή του, ενημερώθηκε από την υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Σοφία Ζαχαράκη και τον διευθυντή του σχολείου Αριστείδη Φαλαγκάρα για τις εργασίες αναβάθμισης στις αίθουσες, στους κοινόχρηστους χώρους και στο προαύλιο. Στο παλαιότερο σχολείο του Δήμου Ζωγράφου –που δεν είχε ανακαινιστεί από το 1954– εγκαθίσταται επίσης αναβατήρας, ώστε οι υποδομές να είναι πλήρως προσβάσιμες σε μαθητές με αναπηρία.
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το πρόγραμμα έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα επιτυχημένο και προανήγγειλε τη συνέχισή του με διεύρυνση της χρηματοδότησης, ώστε περισσότερα σχολεία να αποκτήσουν σύγχρονες υποδομές. Στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία των ανοιχτών προαύλιων χώρων, που μπορούν να αξιοποιούνται και εκτός σχολικού ωραρίου, καθώς και στη χρήση νέων τεχνολογιών, όπως οι διαδραστικοί πίνακες που έχουν τοποθετηθεί στις αίθουσες.
Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη υπογράμμισε ότι η προσπάθεια αναβάθμισης του δημόσιου σχολείου συνεχίζεται, με στόχο κάθε χρόνο να παραδίδονται περισσότερα ανακαινισμένα και λειτουργικά σχολεία, ανοιχτά στις τοπικές κοινωνίες και φιλικά προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.







