Ντε Γκίντος: Η τρέχουσα πολιτική στάση είναι η «κατάλληλη»

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Λουίς ντε Γκίντος, δήλωσε ότι η τρέχουσα στάση της ΕΚΤ όσον αφορά τη νομισματική πολιτική είναι «κατάλληλη».

Ο Ντε Γκίντος συμμετείχε στη συζήτηση του MNI Connect με τίτλο «Προοπτικές για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη», κατά τη διάρκεια της οποίας προειδοποίησε ότι το οικονομικό περιβάλλον παραμένει «εξαιρετικά αβέβαιο» και ότι η ΕΚΤ «πρέπει να συνεχίσει να έχει μια πολύ συνετή προσέγγιση».

Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος δήλωσε ότι η οικονομική ανάπτυξη στο δεύτερο εξάμηνο του έτους δεν θα είναι πολύ διαφορετική από το δεύτερο τρίμηνο και πρόσθεσε ότι οι κίνδυνοι για την ανάπτυξη είναι πλέον «πιο ισορροπημένοι». Επιπλέον, ο Ντε Γκίντος σημείωσε επίσης ότι οι κίνδυνοι για τον πληθωρισμό είναι «ισορροπημένοι και αμφίπλευροι».

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.