Οι κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη άνοιξαν κυρίως με πτώση τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν την έκθεση της Ελβετίας για τη βιομηχανική παραγωγή της στο τρίτο τρίμηνο και ανέμεναν την έκθεσή της για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν για το ίδιο τρίμηνο.
Οι επενδυτές ανέμεναν επίσης στοιχεία για τον πληθωρισμό από την Ιταλία αργότερα σήμερα και από το Ηνωμένο Βασίλειο και την ευρωζώνη αργότερα μέσα στην εβδομάδα.
Ο DAX σημείωσε άνοδο 0,07% στο άνοιγμα, με τη Siemens Energy να σημειώνει άνοδο 1% στις 9:00 π.μ. ώρα Κ. Ευρώπης, ενώ ο FTSE 100 μειώθηκε κατά 0,11%, καθώς η Burberry Group υποχώρησε κατά 1,42% στις 9:01 π.μ. ώρα Κ. Ευρώπης. Ταυτόχρονα, ο CAC 40 υποχώρησε κατά 0,15%, με την ArcelorMittal να υποχωρεί κατά 1,69% στις 9:01 π.μ. ώρα Κ. Ευρώπης, και ο Euro Stoxx 50 υποχώρησε κατά 0,08% στο άνοιγμα, καθώς η Deutsche Post υποχώρησε κατά 0,86% στις 9:02 π.μ. ώρα Κ. Ευρώπης.
Το ευρώ έχασε 0,07% έναντι του δολαρίου στις 8:58 π.μ. ώρα Κ. Ευρώπης και διαμορφώθηκε στα 1,16130 δολάρια. Εν τω μεταξύ, η βρετανική λίρα αυξήθηκε κατά 0,05% σε σύγκριση με το δολάριο, διαμορφούμενη στα 1,31741 δολάρια στις 8:59 π.μ. ώρα Κ. Ευρώπης.







