Μαρινάκης κατηγορεί Τσίπρα για παραχάραξη ιστορίας στα F-35

Παύλος Μαρινάκης βάζει στο επίκεντρο την αντιπαράθεση για τα F-35 και κατηγορεί ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα για παραχάραξη της ιστορίας στα εξοπλιστικά και την εξωτερική πολιτική. Συνδέει την κριτική του με το νέο κόμμα Τσίπρα, αλλά και με το διακύβευμα της αυτοδυναμίας για τη Νέα Δημοκρατία.

Παύλος Μαρινάκης επέλεξε να κλιμακώσει την αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα, χρησιμοποιώντας τα F-35 ως πεδίο σύγκρουσης για την αξιοπιστία της προηγούμενης διακυβέρνησης. Στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέδεσε τα εξοπλιστικά, τη Συμφωνία των Πρεσπών και το νέο κόμμα Τσίπρα με ένα ενιαίο αφήγημα «παραχάραξης της ιστορίας».

Διαφήμιση

Πώς ο Παύλος Μαρινάκης επαναπλαισιώνει την κληρονομιά Τσίπρα στα F-35;

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι επί διακυβέρνησης Τσίπρα η Ελλάδα ήταν «εκτός οποιασδήποτε συζήτησης για F-35» και εκτός προγράμματος αναβάθμισης των F-16, ενώ η Τουρκία ήταν «πελάτης και συμπαραγωγός». Αντίθετα, παρουσίασε την περίοδο μετά το 2019 ως πλήρη ανατροπή, με 50 αναβαθμισμένα F-16 ήδη παραδομένα, στόχο τα 83, εξασφαλισμένα 20 F-35 με προαίρεση για άλλα 20, καθώς και Rafale και φρεγάτες Belharra.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Παύλος Μαρινάκης περιόρισε τις «επιτυχίες» της προηγούμενης κυβέρνησης σε μια «γραβάτα» από τον Ζόραν Ζάεφ και τη Συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία υπενθύμισε ότι η σημερινή κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για τις συνέπειες. Συνέδεσε τις αμυντικές συμφωνίες με τις οριοθετήσεις ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο, την επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο, τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό, τα θαλάσσια πάρκα και την εξόρυξη υδρογονανθράκων, ως πακέτο επταετούς στρατηγικής.

Πώς συνδέει η κυβέρνηση το νέο κόμμα Τσίπρα με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Αναφερόμενος στο Εθνικό Συμβούλιο των 400 στελεχών του κόμματος Τσίπρα, ο Παύλος Μαρινάκης υποστήριξε ότι «πολύ περισσότεροι από τους μισούς» προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ ως στελέχη, μέλη ή πολιτευτές. Κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι «κρύβει» τα στελέχη πρώτης γραμμής, ορισμένα εκ των οποίων έφτασαν να είναι κατηγορούμενοι ή καταδικασμένοι βάσει νόμων της δικής του διακυβέρνησης, για να εμφανίσει κάτι «υποτίθεται νέο».

Έθεσε το ερώτημα γιατί, αν η θητεία Τσίπρα θεωρείται τόσο επιτυχημένη από τους νέους εκπροσώπους του, οι υπουργοί και τα κεντρικά στελέχη εκείνης της περιόδου μένουν εκτός προσκηνίου. Σύνδεσε το «μαξιλάρι» και την οικονομική πολιτική με «πάνω από 30 φόρους» και μίλησε για «παταγώδη αποτυχία» που, κατά την άποψή του, επιχειρείται να μετακυλιστεί στους συνεργάτες, ενώ ο ίδιος ο Τσίπρας εμφανίζεται «υπεράνω καταλογισμού».

Τι σημαίνει για εσάς ως πολίτης

Στο πεδίο της ασφάλειας στην εργασία, με αφορμή τον θάνατο πολυεγκαυματία στον Ασπρόπυργο, ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι η νομοθεσία και οι έλεγχοι έχουν «αυστηροποιηθεί τα τελευταία χρόνια» και ζήτησε «αμείλικτη» εφαρμογή του νόμου όπου διαπιστώνονται παρατυπίες, πάντα μετά από έρευνα και αξιολόγηση. Για τον πολίτη, αυτό μεταφράζεται σε υπόσχεση ενισχυμένης προστασίας στον χώρο εργασίας, αλλά και σε εξάρτηση από την αποτελεσματικότητα των ελεγκτικών μηχανισμών.

Στο πολιτικό επίπεδο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «μόνος στόχος είναι η αυτοδυναμία» της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές, απορρίπτοντας υποθετικά σενάρια συγκυβέρνησης με κόμμα υπό τον Αντώνη Σαμαρά. Υπογράμμισε ότι πρωθυπουργό «εκλέγουν οι πολίτες και όχι κάποιοι σε κλειστές πόρτες», θέτοντας ως μη διαπραγματεύσιμο τον σεβασμό στην ετυμηγορία των ψηφοφόρων για το κυβερνών κόμμα, τον τρόπο διακυβέρνησης και το πρόσωπο του πρωθυπουργού.

Σχόλιο Παύλος Μαρινάκης : Η παρέμβαση του Παύλου Μαρινάκη δείχνει ότι η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει ιδεολογικό και θεσμικό βάθος στην αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα, μετατρέποντας τα F-35 και τα πρόσωπα του νέου κόμματος σε κριτήριο αξιοπιστίας για το παρελθόν και το μέλλον. Ταυτόχρονα, η εμφατική αναφορά στην αυτοδυναμία και στον ρόλο των πολιτών στην επιλογή πρωθυπουργού αποκαλύπτει προεκλογική στρατηγική που θέλει να κλείσει από νωρίς τη συζήτηση για κυβερνητικά «παζάρια» την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Διαβάστε επίσης:
Μαρινάκης δηλώνει ότι η πολιτεία τίμησε τη δέσμευσή της
Μαρινάκης δηλώνει μηδενική ανοχή στη βία και ανακοινώνει μέτρα

#ΠαύλοςΜαρινάκης #ΑλέξηςΤσίπρας #ΝέαΔημοκρατία #Εξοπλιστικά #F-35

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.