Σ. Μαζάνης: Το κύμα ιώσεων θα κορυφωθεί τον Φεβρουάριο

Πρωτόγνωρο φαινόμενο των τελευταίων δεκαετιών είναι η ταυτόχρονη εμφάνιση 4-5 αναπνευστικών ιών ταυτόχρονα στα παιδιά, δηλώνει στο Πρακτορείο FM και στην εκπομπή της Τάνιας Η. Μαντουβάλου, «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ» o παιδίατρος, ταμίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων Σπύρος Μαζάνης, επισημαίνοντας μάλιστα ότι σχεδόν ένα στα δέκα παιδάκια που αρρωσταίνει, έχει ανάγκη νοσηλείας. Η καθημερινότητά μας είναι πολύ δύσκολη τον τελευταίο μήνα, παρόλο που παρατηρείται αύξηση ήδη από τον Οκτώβριο. Καθώς προχωράμε στο χειμώνα, η νοσηρότητα θα αυξηθεί κι άλλο.

Αυτό το κύμα θα χειροτερεύσει τους επόμενους δύο μήνες, και η κορύφωση αναμένεται από τα μέσα Φεβρουαρίου και μετά, λέει ο κ. Μαζάνης, και παραθέτει τα τρία χαρακτηριστικά της υγειονομικής περιόδου που τώρα διανύουμε:

«1. Η ταυτόχρονη αύξηση και παρουσία 4-5 ιών, οι οποίοι πλήττουν το αναπνευστικό σύστημα των παιδιών και κάτι τέτοιο δεν είχαμε δει τουλάχιστον τα τελευταία 30 χρόνια 2. Η έλλειψη φαρμάκων για τη σωστή θεραπεία και αντιμετώπιση της νοσηρότητας και 3. η έλλειψη κλινών τόσο στα δημόσια όσο και στα ιδιωτικά παιδιατρικά νοσοκομεία, αφού η αυξημένη νοσηρότητα έφερε και αυξημένες εισαγωγές». Για το θέμα των παιδιατρικών ΜΕΘ που είναι σε έλλειψη στη χώρα μας ειδικά στην περιφέρεια, και δη στην Κεντρική Ελλάδα, ο κ. Μαζάνης αναφέρει ότι είναι ένα χρόνιο πρόβλημα, δεν παρουσιάστηκε τώρα ξαφνικά, απλά τώρα φάνηκε περισσότερο, λόγω έξαρσης της νοσηρότητας.

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.