Διαψεύδει η Μόσχα πως ο Πούτιν «απείλησε» τον Τζόνσον

Στον ισχυρισμό πως ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον είπε ψέματα όταν δήλωσε πως ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τον απείλησε με πυραυλικό πλήγμα στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους πριν από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία, προχώρησε το Κρεμλίνο.

Ο εκπρόσωπος της Μόσχας, Ντμίτρι Πεσκόφ σημείωσε σε δημοσιογράφους πως αυτό που είπε ο Τζόνσον δεν ήταν αλήθεια ή «ακριβέστερα, ήταν ψέμα».

Ο Τζόνσον, μιλώντας στο BBC για τις ανάγκες ενός ντοκιμαντέρ, δήλωσε πως ο ρώσος ηγέτης τον απείλησε με πυραυλικό πλήγμα που «θα πάρει μόνο ένα λεπτό».

«Σε κάποιο σημείο με απείλησε και είπε, ‘Μπόρις, δεν θέλω να σας κάνω κακό, αλλά μ’ ένα πύραυλο, θα πάρει μόνο ένα λεπτό’ ή κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Τζόνσον.

Ο Πεσκόφ δήλωσε: «Δεν υπήρξαν απειλές για πυραύλους».

«Είτε πρόκειται για εσκεμμένο ψέμα -και θα πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Τζόνσον γιατί επέλεξε να το θέσει κατ’ αυτό τον τρόπο- είτε επρόκειτο για ασυνείδητο ψέμα και στην πραγματικότητα δεν κατάλαβε τι του έλεγε ο Πούτιν».

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.