Επενδύσεις άνω των 89 εκατ. ευρώ σε Ελληνικά φάρμακα για τον καρκίνο

Δύο νέες Στρατηγικές Επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 89 εκατ. ευρώ ενέκρινε χθες η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων. Φορέας των δύο επενδύσεων είναι η φαρμακοβιομηχανία «DEMO Α.Β.Ε.Ε.» που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, παραγωγή και προώθηση φαρμακευτικών προϊόντων. Οι εν λόγω στρατηγικές επενδύσεις πρόκειται να υλοποιηθούν στους βιομηχανικούς χώρους της εταιρείας στο Κρυονέρι, στον Άγιο Στέφανο (που θα κατασκευαστεί) και στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, πρόκειται για:

Α. Το επενδυτικό σχέδιο «Βιομηχανική έρευνα και Ανάπτυξη ενός Μονοκλωνικού Αντισώματος με κωδικό DM-01 ως Βιολογική Θεραπεία στην Αντιμετώπιση Κακοηθών Νεοπλασιών εντός του Σύγχρονου Κανονιστικού Πλαισίου».  Σκοπός του επενδυτικού σχεδίου είναι η έγκριση και κυκλοφορία στην αγορά του πρώτου βιοομοειδούς φαρμακευτικού προϊόντος για ογκολογικές θεραπείες από Ελληνική εταιρεία, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα εύρος καρκινικών νόσων. H σημαντική αυτή επένδυση, ύψους 44.690.600 ευρώ, αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη, αφού πέρα από την δημιουργία του εν λόγω φαρμακευτικού προϊόντος με ευρεία χρήση, μπορεί να συμβάλλει και στην ανάπτυξη επιπλέον προϊόντων της ίδιας φαρμακευτικής τάξης.

Β. Το επενδυτικό σχέδιο «Βιομηχανική έρευνα και Ανάπτυξη ενός Μονοκλωνικού Αντισώματος με κωδικό DM-02 ως Βιολογική Θεραπεία στην Αντιμετώπιση Κακοηθών Νεοπλασιών εντός του Σύγχρονου Κανονιστικού Πλαισίου». Η υλοποίηση του εν λόγω επενδυτικού σχεδίου, συνολικού προϋπολογισμού 44.433.967 ευρώ, θα οδηγήσει στην έγκριση και κυκλοφορία στην αγορά του πρώτου ελληνικού βιοομοειδούς φαρμακευτικού προϊόντος για ογκολογικές θεραπείες για πολλαπλό μυέλωμα.

Η Επιτροπή συνεδρίασε υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αρμόδιου για τις Στρατηγικές Επενδύσεις Νίκου Παπαθανάση και των υπουργών Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη, Επικρατείας ‘Ακη Σκέρτσου. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης οι υφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας Κώστας Φραγκογιάννης καθώς και οι γενικοί γραμματείς Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ Ορέστης Καβαλάκης και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Βίκυ Λοΐζου.

 

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.