Αλλαγή σελίδας στην οικονομία

Θετική έκθεση όπου θα φανεί η αλλαγή σελίδας στην οικονομία, αναμένεται πριν τις εκλογές που θα αποτελέσει έναν προάγγελο ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας.

Η Κομισιόν θα αναθεωρήσει προς τα πάνω τον ρυθμό ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας για τη φετινή χρονιά, ενώ υψηλότερο θα είναι και το τελικό ποσοστό που θα επικυρώσει για το 2022. Πιο συγκεκριμένα, η άνοδος του Ακαθαρίστου Εγχωρίου Προϊόντος φέτος θα κινηθεί τουλάχιστον στο 2,5% έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για ρυθμό 2,2%, ενώ το 2002, το αντίστοιχο ποσοστό διαμορφώθηκε στο 5,9%, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 5,5% που περιλαμβανόταν στις χειμερινές προβλέψεις. Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, η Κομισιόν είχε τοποθετήσει τον πήχυ της φετινής ανάπτυξης στο 2%, έναντι αρχικής πρόβλεψης 1,2%, όταν οι τιμές της ενέργειας είχαν διαμορφωθεί στα ύψη.
Η θετική έκθεση που έρχεται για την Ελληνική οικονομία θα υπογραμμίζει τη θεαματική βελτίωση των δημοσιονομικών, η οποία οφείλεται στην εξαιρετική δυναμική της κατανάλωσης, των εξαγωγών, του τουρισμού και των επενδύσεων. Ταυτόχρονα, θα αναφέρεται η αναγκαιότητα για διατηρήσιμη μείωση του δημοσίου χρέους και θα ζητείται από την επόμενη κυβέρνηση να τηρήσει απαρέγκλιτα τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας. Επιπλέον, η Ελληνική οικονομία αναμένεται να παρουσιάσει φέτος χαμηλότερο πληθωρισμό σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις, καθώς ο δείκτης θα διαμορφωθεί κάτω από το 4,5%, όπως ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.
Τέλος, η Ε.Ε. θα στείλει το μήνυμα προς τις Ελληνικές αρχές για συνεχή προώθηση των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η οικονομία και ταυτόχρονα, θα ζητείται η τακτοποίηση των εκκρεμών ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα.

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.