Στους δρόμους οι ελεύθεροι επαγγελματίες για το νέο φορολογικό – Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Δυναμικές κινητοποιήσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης χιλιάδες επιστήμονες, δικηγόροι, έμποροι αλλά και αυτοκινητιστές ταξί, διαμαρτυρόμενοι για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Φωνάζοντας συνθήματα για την άμεση απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου που στοχοποιεί τα ελεύθερα επαγγέλματα, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή ξεκινώντας πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Μεταξύ των φορέων που συμμετείχαν στις σημερινές κινητοποιήσεις: Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας, Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών.

Στην πορεία των ελεύθερων επαγγελματιών ο Στέφανος Κασσελάκης

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων, έξω από το υπουργείο Οικονομικών οι οποίοι αντιδρούν για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Στη δήλωσή του αμέσως μετά επιτέθηκε στην κυβέρνηση, αλλά άφησε και αιχμές για πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Νομίζω πως είναι ξεκάθαρο προς όλους ότι ο κ. Μητσοτάκης είπε ψέματα προεκλογικά, αυξάνει φόρους, αυξάνει εισφορές, όσο έλεγε για μειώσεις φόρων. Εκθειάζει δήθεν την επενδυτική βαθμίδα και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τώρα έρχεται ο λογαριασμός στους ανθρώπους που δεν αξίζουν τέτοια αδικία», σχολίασε αρχικά και πρόσθεσε:

«Η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους ήταν μνημονιακή. Αυτή η εποχή έχει λήξει. Πλέον η Νέα Δημοκρατία αναλαμβάνει τον μανδύα της φοροεπιδρομής, εμείς θέλουμε δίκαιη φορολόγηση και αξιοπρέπεια για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους».

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.