“Στην Ελλάδα δεν λύνονται τα ζητήματα δικαιωμάτων με δημοψηφίσματα. Πάντοτε σεβόμαστε τις απόψεις τις εκκλησίας αλλά εμείς εφαρμόζουμε το πρόγραμμά μας”.
Με αυτό το σχόλιο, κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν την δήλωση του Αρχιεπισκόπου ο οποίος νωρίτερα σήμερα το πρωί τόνισε πως η διεξαγωγή δημοψηφίσματος θα αποτελούσε μία λύση σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Επί του ζητήματος, είπε αρχικά ότι η συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό ήταν για άλλο θέμα και ότι την επίσημη θέση της Εκκλησίας για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών θα την ακούσουμε την Τρίτη.
«Να ξέρουμε τι ζητάμε και γιατί το ζητάμε. Αυτό να καταλάβει ο κόσμος. Τα παιδιά εκείνα πώς θα ζήσουν σε μια οικογένεια με δύο μπαμπάδες και δύο μαμάδες; Δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε ότι δεν μας αρέσει αυτό το πράγμα; Η Εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, αλλά έχει δικαίωμα να ενημερώσει τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.
«Θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα» για το θέμα, είπε επίσης ο Αρχιεπίσκοπος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.







