Η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε μια “μακρά και σε βάθος” πρώτη συνάντηση σήμερα Τετάρτη.
Σε ανακοίνωσή του, το κυβερνητικό γραφείο επιβεβαίωσε ότι η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών ήταν κατ’ ιδίαν. Στη συνέχεια, ακολούθησε εκτεταμένη συνάντηση στην οποία συμμετέχουν σήμερα από την πλευρά του Ισραήλ «οι υπουργοί Άμυνας, Στρατηγικών Υποθέσεων και ο ραβίνος της MLA, ο ραβίνος της Μοσάντ, ο ραβίνος της Shin Bet, ο αρχηγός του επιτελείου, ο υπουργός Άμυνας του πρωθυπουργού, ο γραμματέας της κυβέρνησης και ο πολιτικός σύμβουλος».
Από αμερικανικής πλευράς, «ο πολιτικός σύμβουλος, ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών για τη Μέση Ανατολή, ο ειδικός απεσταλμένος για ανθρωπιστικά θέματα στη Μέση Ανατολή και ο πρέσβης των ΗΠΑ στο Ισραήλ», είναι παρόντες.
Ο Μπλίνκεν ταξιδεύει αυτές τις ημέρες στη Μέση Ανατολή και την Τρίτη συναντήθηκε με εκπροσώπους του Κατάρ.







