Κίνα και Γερμανία παρουσιάζουν δυνατότητες για συνεργασία με αμοιβαία οφέλη

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε στον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς ότι η Κίνα και η Γερμανία έχουν τεράστιες δυνατότητες για μια συνεργασία win-win, μετέδωσε το CCTV. Η παρατήρηση ήταν μέρος της συνομιλίας των δύο ηγετών, η οποία κάλυψε θέματα από τις διμερείς σχέσεις μέχρι παγκόσμια ζητήματα όπως η κρίση στην Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Σι τόνισε τη σημασία της σινογερμανικής εταιρικής σχέσης σε διάφορους τομείς, όπως η ηλιακή ενέργεια, τα ηλεκτρικά οχήματα και η παραγωγή μπαταριών, η οποία θεωρεί ότι βοήθησε στην άμβλυνση του παγκόσμιου πληθωρισμού.

Εξέφρασε επίσης τις ανησυχίες του για τον αυξανόμενο προστατευτισμό, υποστηρίζοντας ότι και οι δύο χώρες πρέπει να διατηρήσουν μια αντικειμενική προοπτική όσον αφορά την παραγωγική ικανότητα.

Η συνομιλία έρχεται μία ημέρα αφότου ο Γερμανός ηγέτης επέμεινε για ανοικτές και δίκαιες αγορές, προειδοποιώντας τον Σι κατά του ντάμπινγκ και της υπερπαραγωγής. Το ταξίδι του Σολτς στην Κίνα ολοκληρώνεται σήμερα και παρακολουθείται για ενδείξεις σχετικά με το πώς η Ευρώπη θα μετρήσει την αντίδρασή της σε αυτό που βλέπει ως ντάμπινγκ κινεζικών προϊόντων στην αγορά της.

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.